Bach by Bierling

Bach by Bierling
Op vrijdag 27 september is Geert Bierling, de stadsorganist van Rotterdam bij ons te gast.
lees meer »
 
Welkom Welkom


De Hervormde Kerk Kapelle is een kerk die midden in de samenleving van Kapelle staat. Letterlijk! Getrokken door Jezus en Zijn evangelie, betrokken op elkaar! 


lees meer »
 
Muzikaal programma op Open Monumentendag

Muzikaal programma op Open Monumentendag
lees meer »
 
Inschrijven startzondag 2019

Inschrijven startzondag 2019

Startzondag 2019

Wil jij meedoen tijdens de startzondag 2019? Schrijf je dan nu in!
Er is een leuk programma samengesteld rondom het thema "een goed verhaal".
lees meer »
 
Open kerk Open kerk

Gedurende de zomermaanden is er de mogelijkheid om tussen 14:00 en 17:00 uur de historische kerk te bezoeken en de toren te beklimmen.
Lees hier verder.
 
Concert COV en Bachkoor BWV Middelburg op vrijdag 20 september Concert COV en Bachkoor BWV Middelburg op vrijdag 20 september
lees meer »
 
Nova Melodica Nova Melodica
lees meer »
 
Orgelrecital Jan Hage vrijdag 6 september 20:00 uur Orgelrecital Jan Hage vrijdag 6 september 20:00 uur
lees meer »
 
Jeugdkamp van 22- 23 juni Jeugdkamp van 22- 23 juni
lees meer »
 
Rozenactie examenkandidaten Rozenactie examenkandidaten

Rozenactie voor de geslaagde eindexamenkandidatenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, scherm
lees meer »
 
orgelconcert orgelconcert

Het jonge talent Tommy van Doorn, organist en beiaardier van de Sint Petrusbasiliek te Boxtel, komt vrijdag 31 mei naar de Hervormde kerk van Kapelle.
 
lees meer »
 
Koorconcert met Marcel Zimmer Koorconcert met Marcel Zimmer
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, tekst
lees meer »
 
concert concert
 
Vrijwilligersavond Vrijwilligersavond

Samen zijn we gemeente en dankzij de hulp en inzet van veel vrijwilligers kunnen we vorm geven aan onze Bijbelse opdracht om naar elkaar om te zien. Als kerkenraad zij we blij en dankbaar dat er steeds een trouwe groep vrijwilligers actief is binnen de kerk. Om deze 230 mensen te bedanken organiseert de kerkenraad op dinsdagavond 14 mei 2019 een  vrijwilligersavond. Alle vrijwilligers krijgen een persoonlijke uitnodiging, waarna zij zich kunnen opgeven.
Fennie Lepoeter

 
 
Duoconcert orgel en viool Duoconcert orgel en viool

Duoconcert orgel en viool
Aanstaande vrijdag 26 april geven Mark Christiaanse en Jeanine Melis een mooi concert in onze kerk, op orgel en viool. Het is het eerste concert in onze kerk door organist Mark Christiaanse. En het tekent hem dat hij niet alleen optreedt, maar in een mooie combinatie met Jeanine Melis op viool.
Twee jonge professionele musici, die samen garant staan voor een intense muzikale beleving.
Wat dacht u van een Romance van Beethoven, een spetterend orgelwerk van Bach, een lentelied van Mendelssohn, mystieke muziek van Reveyron en ga zo maar door.
Check voor meer informatie over de musici hun persoonlijke website: www.jeaninemelis.nl en www.markchristiaanse.nl
lees meer »
 
Paasjubel

Paasjubel

Paasjubel op paasmorgen, 21 april

Paaszondag 21 april is de  jaarlijkse paasjubel in Kapelle. Begeleid door muzi­kanten vertrekken wij om 08.30 uur vanaf de Hervormde kerk voor een paasliederen zingende en musicerende, ongeveer half uur durende rondgang door Kapelle. Zodat ieder daarna in eigen gemeente Pasen kan vieren. Wie wil meezingen en meebelijden, sluite zich aan. Voor wie wil is er vanaf 08.45 uur ontbijt in de Hervormde kerk.  Daar juicht een toon ….
 
 
Jeugdwerk organiseerde kruistocht Jeugdwerk organiseerde kruistocht
Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst
EEN IMPRESSIE
lees meer »
 
Afscheid basiscatechese Afscheid basiscatechese
 
tips gebruik internetradio

internetradio Hervormde gemeente Kapelle
tips gebruik internetradio
Er zijn verschillende manieren om de kerkdienst te beluisteren. Hieronder leest u er meer van. Voor meer informatie kunt u terecht bij Rinus Meeuwse.
 
lees meer »
 
Inloopochtend 4 februari Inloopochtend 4 februari
Snertochtend


‘Hartelijk welkom’. Ilde en Piet begroeten ieder met een handdruk. Het is al bij tienen als ik binnenkom en aan de lange tafels die in de koffiehoek staan opgesteld hebben de ouderen al hun plaatsje gevonden. Het zijn er goed geteld zestig op deze bijzondere ochtend. Van een ochtendhumeur hebben ze geen last: er wordt volop gepraat en gelachen.
 
lees meer »
 
Bevestiging ambtsdragers Bevestiging ambtsdragers

In de dienst van zondag 27 januari werden drie nieuwe ambtsdragers bevestigd: Jacqueline Riedijk- bij de Vaate als jeugdouderling, René Tramper als ouderling en Piet Scherpenisse als diaken. Na hun bevestiging werden zij kort toegesproken door de voorzitter van de kerkenraad, Daan Polderman. Naast de twee dienstboeken overhandigde hij hun het boekje Help! Ik ben ambtsdrager. De titel van het boekje kan de indruk wekken, dat het ambt een last is, zo betoogde hij, maar dat is maar ten dele zo. Het ambt kan soms als last ervaren worden maar ook is het zo, dat het ambt jou draagt.

In diezelfde dienst werd afscheid genomen van drie ambtsdragers. Van Jan Bron als voorzitter van de diaconie, van Klaske Pennink-Dijkstra als ouderling en van Cees Slabbekoorn als ouderling-kerkrentmeester. Een lange periode waren zij in hun ambt aan de kerkenraad verbonden. De predikant bedankt hen voor hun inzet en ook zij krijgen een feestelijk verpakt boekje. Wellicht een andere titel dan de net aangetreden ambtsdragers kregen.
Jan de Vries
 
 
Welkom Mark Christiaanse

Welkom Mark Christiaanse
Mark Christiaanse wordt onze nieuwe organist
De kerkenraad heeft Mark Christiaanse (Yerseke, 32 jaar) benoemd tot organist, als opvolger van Henk G. van Putten.
Mark Christiaanse studeerde orgel, piano en improvisatie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij in 2013 cum laude zijn master behaalde. Inmiddels heeft hij een praktijk opgebouwd als concert- en kerkorganist, privédocent en dirigent van symfonieorkest Convocare.

We zijn blij dat de leiding van de kerkmuziek met zijn benoeming in professionele handen blijft.