Startzondag 15 september 2019 Startzondag 15 september 2019
Op 15 september is met de startzondag het kerkelijk jaar weer begonnen.
Onze predikant, ds.L.C.P. Deventer opent deze feestdag met een preek over Mattheus 20:1-16. Is ons geloof gave of opgave? Met welke tekst leef jij, of met welk lied? Met andere woorden wat is jouw schelling? Hoe zie jij jouw taak voor het nieuwe kerkelijke jaar? Zo maar wat prikkelende vragen die hij de gemeente voor houdt.

De dienst wordt muzikaal opgeluisterd door de cantorij van de gemeente olv Hannie Hertgers, kindercantorij De parels olv van Mirjam de Lange en door Maartje Crajé op de viool. En natuurlijk zit Mark Christiaanse achter het orgel.

Geen feest zonder taart. Na de dienst is er koffie met een punt van een van de zestien door gemeenteleden gebakken taarten.

Groot en klein geniet.

Om ongeveer 12:30 uur is er genoeg koffie gedronken en taart gegeten. Tijd voor het alternatieve programma, de workshops, waarvoor ieder zich had kunnen inschrijven.

Sommigen schikken bloemen

Anderen schilderen geïnspireerd

En weer anderen haken creatief

En dan zijn er ook nog de fietsers en de wandelaars

De jongsten knutselen ontspannen.

Als tenslotte iedereen weer terug is in de koffiehoek, moe van al de opgeborrelde inspiratie, creativiteit of gewoon van het wandelen en fietsen, is er tijd voor een glas wijn of frisdrank met iets erbij.
De sfeer wordt even wat serieuzer als Ester Weststrate uit eigen ervaring komt vertellen  over wat een hulphond is en doet . Een indrukwekkend verhaal.

Tenslotte krijgt Ester een mooi bedrag voor de stichting hulphond, dat onder andere is opgehaald door de kinderen van de kinderkerk en in een zondagse collecte.

En dan is het tijd voor de vetput! Kilo's friet worden gebakken, satés worden gewarmd en voor de kinderen zijn er frikadellen.

Om 16:30 uur wordt de startzondag besloten met zang: Songs of grace

Met dank aan Jacqueline, Olga, Bert en Egbert voor de organisatie van en de leiding op deze startzondag. Het was geweldig!