Kinderkerk Kinderkerk
Nu kerkdiensten alleen online worden gehouden, is de kinderkerk online gegaan. Door op kinderkerk te klikken, kun je die meebeleven.
We volgen de methode Vertel het maar en op dit moment zijn de verhalen aan de beurt over het volk Israël dat op weg is naar het beloofde land.
Thema van zondag 17 mei:  Tien dingen die God wil zeggen.

Doel
De kinderen leren dat heilige God in de Tien Geboden duidelijk maakt wat Hij van mensen verwacht.
Toelichting
God wil door Mozes spreken tot zijn volk dat onderweg is uit Egypte door de woestijn naar het beloofde land. Daar mogen ze wonen en gelukkig zijn, omdat de HEER hen heeft bevrijd en nabij is. Maar hoe kan dat? Hoe moeten ze leven met respect voor de heilige God? De tien woorden die de HEER spreekt wijzen daarin de weg. Wie zich daaraan houdt, leeft in het verbond met God. Die geeft het juiste antwoord op Gods liefde en trouw.

Het echt leven volgens de 10 geboden is voor groot en klein geen makkelijke opgave.

Dus, jongelui, probeer iedere week 1 gebod na te leven. Laat het je ouders ook weten en samen sta je sterk.
Succes.

Leiding Kinderkerk         

10 geboden gevuld met Gods liefde


In de presentatie kan je het verhaal lezen van deze zondag en naar mooie liedjes luisteren/meezingen die bij het verhaal passen.
 
 
kinderkerk 10-05-2020 kinderkerk 10-05-2020
Nu kerkdiensten alleen online worden gehouden, is de kinderkerk online gegaan. Door op kinderkerk te klikken, kun je de kinderkerk meebeleven. We volgen de methode Vertel het maar en op dit moment zijn de verhalen aan de beurt over het volk Israël dat op weg is naar het beloofde land. Op 10 mei gaan we het hebben over Exodus 19.
lees meer »
 
Kinderkerk 24 mei Kinderkerk 24 mei
Nu kerkdiensten alleen online worden gehouden, is de kinderkerk online gegaan. Door op kinderkerk te klikken, kun je die meebeleven.
Het was donderdag Hemelvaartdag. Een bijzondere dag. Het is 40 dagen na Pasen, 40 dagen nadat de Here Jezus is opgestaan uit het graf. En op deze dag verlaat Jezus de aarde. Terwijl Hij in gesprek is met zijn vrienden, stijgt Jezus langzaam omhoog. De vrienden kijken Hem na, tot een wolk Hem aan hun zicht onttrekt. Maar… al voordat dit gebeurde, heeft Jezus er over gesproken tegen zijn vrienden en leerlingen.. Jezus gaat niet zomaar weg. Hij belooft ook dat Hij weer terugkomt. En beloofd is beloofd! Het gaat echt gebeuren.


Als je bovenaan op de knop jeugd klikt zie je bij het rolmenuutje kinderkerk staan. Daar vind je wat afleveringen kinderkerk van de afgelopen weken.
 
Kinderkerk Kinderkerk
Kinderkerk
Voor kinderen in de leeftijd van 3-12 jaar is er elke zondag kinderkerk. In twee groepen (onderbouw, bovenbouw) krijgen de kinderen, tijdens de preek van de voorganger, op hun eigen niveau een verhaal  uit de bijbel te horen en maken zij een verwerking. De verhalen en verwerkingen komen uit de methode ‘Vertel het maar.’ Rondom Kerst en Pasen werken we projectmatig. De kinderen werken dan meerdere zondagen rondom één thema. 


Na de kinderkerk komen de kinderen en hun leidsters terug in de kerk en vertellen ze kort wat ze hebben gedaan. Ze laten hun verwerking zien en vaak wordt deze nog tentoongesteld, zodat ouders en andere belangstellenden hier later nog naar kunnen kijken.

Om naar de kinderkerk te gaan hoef je geen lid van onze kerk te zijn, alle kinderen zijn welkom!! 
We zien je graag terug in de kerk en in ‘Plein 5’! 

De leiding van de kinderkerk.
lees meer »
 
Afscheid van de kinderkerk Afscheid van de kinderkerk
Op zondag 19 mei namen we afscheid van de oudste 5 kinderen van de kinderkerk. Het thema van deze bijzondere dienst was. Waar is dat feestje….ook u en jij bent genodigd!


De mooiste woorden kunnen niet verhalen
wat een eerste krokus je zeggen kan
over het feest dat God je geven wil.
Phil Bosman
lees meer »